Redo för en riktig smakexplosion? Samla familjen runt matbordet och bjud på en middag som heter duga. I kväll lagar vi nämligen BBQ-marinerad kyckling i ugn med ris som kokats med lök, zucchini och vår egen italienska kryddblandning Mamas Favorit. Vi svänger också ihop en smarrig morotssallad med färsk persilja och serverar vårt mästerverk med en klick aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Zucchini
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
4 g
Kycklingbuljong
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Lök
2 st
Morot
1 st
Bladpersilja
1 msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Finhacka lök.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs lök, zucchini och Mamas Favorit i 3–4 min.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris, kycklingbuljong och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, lägg din hand ovanpå kycklingbröstet och använd en vass kniv för att försiktigt skära det i två tunna filéer på långsidan.
Blanda BBQ-sås, sojasås och Ay Cajun-ba i en stor skål. Vänd ner kyckling och ställ åt sidan för att marineras.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Lägg över kyckling och marinad på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i 8–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Finhacka persilja.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda morot, hälften av persiljan, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.
Lägg upp BBQ-kyckling, zucchiniris, morotssallad och aioli på tallrikar.
Garnera med resterande persilja.