Korv med bröd är en standardrätt i många barnfamiljer, men i kväll lagar vi denna klassiker i ny tappning. Vi fyller korvbröd med mör pulled pork som vi smaksätter med BBQ-sås och senap, och toppar våra hotdogs med syltad rödlök och hackad gräslök. Sprödrostade pommes går hem hos hela familjen och en snabb sallad på spenat och äpple blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30 g
Spenat
500 g
Potatis
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
300 g
Pulled pork
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 portionspåse
Gräslök
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Rödlök
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Ketchup till dipp
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.
Skölj spenat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka gräslök.
Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Under tiden, blanda äpple, spenat, olivolja och salt i en stor skål.
Öppna korvbröd och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Rör ner senap och BBQ-sås i kastrullen med pulled pork. Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Skippa senap eller använd mindre om du inte gillar det.
Fyll korvbröd med pulled pork.
Toppa med syltad rödlök och gräslök.
Servera med pommes, sallad och en klick ketchup att doppa i.