BBQ-glaserad rumpsteksburgare och bearnaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserad rumpsteksburgare och bearnaise

BBQ-glaserad rumpsteksburgare och bearnaise

med krispig schalottenlök och rosmarinspommes

Biff eller burgare? I kväll behöver ni inte välja! Vi lagar nämligen burgare med rumpstek och massor av härliga tillbehör. Vi bygger våra burgare med fluffiga briochebröd, BBQ-glaserat kött, sallad, tomat, bearnaisesås och sprödstekt schalottenlök. Sedan serverar vi dessa små kulinariska mästerverk med rosmarinspommes med aioli. Det är vad vi kallar en riktig helgmiddag!

Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

300 g

Potatis

½ st

Rosmarin

1 st

Schalottenlök

30 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 st

Sallad

1 st

Tomat

80 g

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¾ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5966 kJ
Energi (kcal)1426 kcal
Fett43.1 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater86.2 g
varav socker18.6 g
Protein45 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].

Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Stek schalottenlök
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Separera skivorna och blanda dem med vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en skål.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek schalottenlök i 3–4 min, tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och ställ åt sidan.

TIPS: Håll öga på schalottenlöken så den inte bränns.

Förbered grönsaker
3

Skär tomat i tunna skivor.

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Stek kött
4

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, torka ur pannan och hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i den på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Ta pannan av värme och blanda kött med BBQ-sås [½ paket, 2P].

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något medan det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till medelvärme och grilla i 1–2 min per sida. Ta av från grillen, vänd kött med BBQ-sås [½ paket, 2P] och låt vila i ett foliepaket i ett par minuter. Det kommer fortsätta tillagas något medan det vilar.

Värm bröd och laga sås
5

Dela bröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt bearnaisesås, vatten [2 msk| 4 msk], en nypa salt och peppar.

Värm sås i 1–2 min, eller tills genomvarm.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Bre bröd med bearnaisesås.

Bygg burgare med salladsblad, tomatskivor, kött, resterande BBQ-sås från köttet, bearnaisesås och schalottenlök.

Lägg upp burgare och rosmarinspommes på tallrikar och servera aioli som dipp.