Biff eller burgare? I kväll behöver ni inte välja! Vi lagar nämligen burgare med rumpstek och massor av härliga tillbehör. Vi bygger våra burgare med fluffiga briochebröd, BBQ-glaserat kött, sallad, tomat, bearnaisesås och sprödstekt schalottenlök. Sedan serverar vi dessa små kulinariska mästerverk med rosmarinspommes med aioli. Det är vad vi kallar en riktig helgmiddag!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Rumpstek
300 g
Potatis
½ st
Rosmarin
1 st
Schalottenlök
30 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1 st
Sallad
1 st
Tomat
80 g
Bearnaisesås
(Innehåller Mjölk)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¾ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].
Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.
Separera skivorna och blanda dem med vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek schalottenlök i 3–4 min, tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och ställ åt sidan.
TIPS: Håll öga på schalottenlöken så den inte bränns.
Skär tomat i tunna skivor.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, torka ur pannan och hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i den på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Ta pannan av värme och blanda kött med BBQ-sås [½ paket, 2P].
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något medan det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till medelvärme och grilla i 1–2 min per sida. Ta av från grillen, vänd kött med BBQ-sås [½ paket, 2P] och låt vila i ett foliepaket i ett par minuter. Det kommer fortsätta tillagas något medan det vilar.
Dela bröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt bearnaisesås, vatten [2 msk| 4 msk], en nypa salt och peppar.
Värm sås i 1–2 min, eller tills genomvarm.
Skär kött i tunna skivor.
Bre bröd med bearnaisesås.
Bygg burgare med salladsblad, tomatskivor, kött, resterande BBQ-sås från köttet, bearnaisesås och schalottenlök.
Lägg upp burgare och rosmarinspommes på tallrikar och servera aioli som dipp.