Visst ska vi ha fisk! Vi vågar nästan lova att hela familjen kommer att älska dessa underbart goda laxkakor som får oemotståndlig smak av en massa härliga ingredienser. Den finhackade laxen blandar vi med koriander, ingefära, chili, panko, ägg och en skvätt limejuice. Supergott tillbehör är stekt rödlök, morot och zucchini som blandas med nudlar, sataysås och sojasås. Ni kan inte räkna med några rester!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Ingefära
½ st
Lime
½ st
Röd chili
1 st
Rödlök
2 st
Morot
½ st
Zucchini
1 portionspåse
Koriander
250 g
Laxfilé
(InnehållerFisk)30 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten, Vete)50 g
Sataysås
(InnehållerGluten, Vete, Jordnötter, Soja)25 ml
Sojasås
(InnehållerGluten, Vete, Soja)150 g
Udon nudlar
(InnehållerGluten, Vete)1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en kastrull med vatten.
Riv ingefära fint.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Tärna morot (oskalad) och zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök och koriander.
Torka lax torr med hushållspapper, ta bort skinnet och skär lax i små bitar - ju mindre bitar, desto bättre.
Blanda koriander (spara lite till garnering), lax, panko, ägg [1 st | 2 st], en skvätt limejuice, hälften av ingefäran, hälften av chilin, salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar ordentligt i en stor skål.
Forma färs till 2 laxkakor per person, 3-4 cm höga.
TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek laxkakor i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta.
Sätt åt sidan täckta med folie.
TIPS: Lax är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Medan laxkakorna steks, tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] till det kokande vattnet. Koka i 3-4 min, eller tills de är 'al dente'.
Spara lite kokvatten [½ dl I 1 dl], häll av resten, och skölj nudlar i kallt vatten.
Torka försiktigt av stekpannan och hetta sedan upp olivolja [1 msk | 2 msk] på hög värme.
Fräs rödlök, morot, zucchini och resterande ingefära i 2-3 min.
Rör ner nudlar, sataysås, sojasås, sparat kokvatten och resterande limejuice. Blanda väl och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Servera nudlar och grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med laxkakor och garnera med resterande koriander.
Strö över resterande chili (efter smak).