topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk laxgryta

Asiatisk laxgryta

med stekta grönsaker och färsk koriander

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan och sätter lax på menyn. I detta recept låter du fisken koka med i en helt fantastisk gryta med asiatisk touch. Låt smaker av currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk samsas med godsaker som chili, lime och grönsaker. Sleva kokosgrytan över nudlar och toppa med koriander. Och du, grytan är inte bara fullpackad med goda smaker, den sprider väldoft i hela köket som kickstartar hungern. Tack och lov har du maten klar på under halvtimmen!

Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Kokosmjölk

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

200

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Morot

½

Zucchini

1

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk lime

½

Koriander

½

Röd chili

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)587 kcal
Energi (kJ)2457 kJ
Fett46.16 g
varav mättat20.8 g
Kolhydrater14.27 g
varav socker7.6 g
Protein28.43 g
Salt1.1 g

Köksredskap

Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Fräs grönsaker
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skär oskalad morot i halvmånar. Skär zucchini i 3 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i ytterligare en kastrull på hög värme. Fräs zucchini och morot i 6-7 min.

Fräs currypasta
2

Medan grönsakerna steks, riv ingefära och vitlök. Dela lime i klyftor. Grovhacka koriander [1/2 påse, 2P]. Grovhacka chili [1/2 st, 2P] - inkl. kärnor! För över zucchini och morot på en tallrik när de är färdigstekta och ställ åt sidan. Fräs sedan ingefära, vitlök och hälften av chilin i samma kastrull i 2-3 min. Tillsätt currypasta och fräs i ytterligare 1-2 min.

Koka kokosgryta
3

Tillsätt kokosmjölk och en skvätt limejuice till kastrullen med currypasta. Krydda med en generös nypa salt*, rör om och smaka av. Låt kokosgrytan sjuda i 2-3 min. Ta bort skinnet från lax och skär i 3 cm stor bitar medan grytan sjuder.

Tillsätt lax
4

Lägg i laxbitarna i kokosgrytan och låt sjuda i 5 min. Se till att laxen är täckt av sås så den blir tillagad rakt igenom. Häll i zucchini och morot precis innan servering. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka nudlar
5

Medan grytan sjuder, tillsätt nudlar [1/2 paket, 2 pers] till kastrullen med det kokande vattnet. Låt koka i 1-2 min tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlar under kallt vatten.

Servera
6

Lägg nudlarna i djupa tallrikar eller skålar och sleva över kokosgrytan. Toppa med koriander, lite chili och servera med limeklyftor vid sidan av.