Aprikos- och balsamicoglaserat anklår
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aprikos- och balsamicoglaserat anklår

Aprikos- och balsamicoglaserat anklår

med potatis- och rotsellerigratäng

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Senap
Sulfiter
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

430 g

Sous vide anklår, confiterat

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Potatis

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

300 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

60 g

Salladsmix

75 g

Rädisor

8 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Smör (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

¾ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4835 kJ
Energi (kcal)1156 kcal
Fett66.3 g
varav mättat31.8 g
Kolhydrater75.1 g
varav socker24 g
Protein63.8 g
Salt7.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skala och skär rotselleri i 1/2 cm tunna halvmånar.

Skär potatis (oskalad) i 1/2 cm tunna skivor.

Koka potatis och rotselleri i 8–10 min, eller tills mjuka men ännu inte genomkokta. Häll av vattnet och häll tillbaka dem i kastrullen.  

2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Vispa ihop matlagningsgrädde, vitlök, kycklingbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper, med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.

Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.

3

Skär rädisor i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

4

Tillsätt gräddblandningen till kastrullen med kokt potatis och rotselleri och rör om.

Häll sedan över allt i en ugnsform och sprid ut potatis och rotselleri i ett jämnt lager. Strö över finriven ost.

Grädda i ugnen i 15–20 min, eller tills potatis och rotselleri är genomkokta och ost är gyllene.

5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt aprikoschutney, balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och rödvinssås. Sjud i 2–3 min, eller tills genomvarmt och tjocknat.

Blanda salladsmix, rädisor, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål precis innan servering.

6

Låt potatisgratängen svalna något innan servering.

Lägg upp potatisgratäng, sallad och anklår på tallrikar.

Toppa anklår med glaze.