Amerikansk chorizo-pytt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk chorizo-pytt

Amerikansk chorizo-pytt

med karamelliserad lök och örtdressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar med amerikansk chorizo-pytt med paprika, tomater, rostad potatis, spenat, vitlök och Worcestershiresås. Ljuvliga tillbehör är karamelliserad lök och örtdressing med persilja.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

200 g

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

1 st

Paprika

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Lök

125 g

Körsbärstomater

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

½ st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2846 kJ
Energi (kcal)680 kcal
Fett36.6 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater63.2 g
varav socker19.7 g
Protein18.9 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär chorizo i 1 cm tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda gräddfil, hälften av persiljan, en skvätt limejuice, salt och peppar i en liten skål. 

Karamellisera lök
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs lök i 2-3 min, eller tills den har mjuknat.

Tillsätt balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt. Stek i ytterligare 7-8 min, eller tills karamellliserad.

Lägg över lök i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek chorizo & grönsaker
4

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en ny, stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo, paprika, körsbärstomater och salt [1/2 tsk | 1 tsk ] i 1-2 min, tills grönsakerna mjuknat något.

Tillsätt vitlök och worcestershiresås, och sjud i 4-5 min.

Tillsätt potatis
5

Rör i rostad potatis och spenat i stekpannan med chorizo.

Servera
6

Lägg upp chorizo-pytt i skålar och toppa med karamelliserad lök.

Ringla över örtdressing.

Strö över resterande persilja.