Amerikanska vegofärs-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanska vegofärs-tacos

Amerikanska vegofärs-tacos

med rödkålsslaw och salladslök

Tacofredag eller tacotisdag? Det här receptet passar lika bra vare sig du vill ha snabb helgmat eller en lyxig vardagsmiddag. Vi steker vegofärs med morot, lök och våra egna kryddblandningar Ay Cajun-ba och Tex-Mex och låter sedan fyllningen sjuda i en krämig sås med ketchup, senap och worcestershiresås som smaksättare. Sedan får färsen sällskap av rödkålsslaw, hackade tomater och krispig salladslök i varma tortillabröd.

Taggar:
Plantbaserat
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap
Sulfiter
Soja
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Salladslök

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Lök

2 st

Tomat

150 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot, Julienne

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

2 msk

Ketchup (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2902 kJ
Energi (kcal)694 kcal
Fett23.3 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker23 g
Protein27.9 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek vegofärs
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, morot, lök, salt [1/2 tsk | 1 tsk], Ay Cajun-ba och Tex-Mex i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Blanda rödkålsslaw
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Skär salladslök i tunna skivor.

Vispa ihop srirachamajonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd i rödkål.

Värm tortillabröd
3

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Tillsätt ketchup [2 msk | 4 msk], senap [1/2 paket, 2P], worcestershiresås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan.

Sjud under omrörning i 1 min, tills lätt tjocknat. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
4

Toppa tortillabröd med vegofärs, rödkålsslaw, tomater och salladslök.