Vietnamesiska vegofärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiska vegofärstacos

Vietnamesiska vegofärstacos

med mynta och srirachamajo

Är ni också en familj som aldrig kan få nog av tacos? Kanske är det dags att testa en vegetarisk variant. I det här receptet har vi bytt ut de traditionella mexikanska smakerna mot asiatiska influencer och låtit oss inspirera av det vietnamesiska köket. Vi fyller våra tortillas med stekt vegofärs i en smakrik sås på soja, lime, vitlök och ingefära och toppar med riven morot, färsk mango, srirachamajonnäs, jordnötter, chili och mynta.

Taggar:
Plantbaserat
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Jordnötter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Rödlök

2 st

Morot

½ st

Röd chili

½ st

Lime

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ st

Mango

1 portionspåse

Mynta

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 1)

2 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4047 kJ
Energi (kcal)967 kcal
Fett50.4 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater92.5 g
varav socker27.7 g
Protein28.9 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered sås
1

Värm upp ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skala och riv ingefära och vitlök fint.

Blanda vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], sojasås, socker [2 tsk | 4 tsk], vatten [1 msk I 2 msk] och en skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
2

Finhacka myntablad.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär rödlök i tunna skivor.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och vegofärs i 3–4 min, eller tills lök är mjuk och vegofärs lätt brynt.

Tillsätt sås
4

Ta av pannan från värme och rör ner sojasås.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Fyll tortillas med morot, vegofärs och mango.

Toppa med srirachamajonnäs och garnera med jordnötter, chili och mynta.