Att laga tacos mitt i veckan är verkligen ett lifehack för att förgylla vardagen. Speciellt när de är så goda som den här varianten! Vår panerade och cajunkryddade vegokebab bryter av perfekt mot sötman i brynt ananas, krispig kålsallad och syrlig pico de gallo med tomat, rödlök, koriander och limesaft. Självklart serverar vi hela härligheten i varma tortillabröd och toppar med srirachamajo för extra sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödlök
1 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
1 st
Morot
75 g
Rödkål, förskuren
½ burk
Ananasskivor
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka rödlök, tomat och koriander.
Halvera lime.
Riv morot grovt.
Häll av ananas och spara lagen. Torka ananasringar med en bit hushållspapper.
Blanda rödlök, tomat, koriander, limesaft, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Blanda morot, rödkål, lag från ananas, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Grovhacka ananas [1/2 burk, 2P].
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek ananas i 1–2 min, eller tills lätt brynt. Lägg över på en tallrik.
Blanda vegokebab, mjöl [1 msk | 2 msk], Ay Cajun-ba och grönsaksbuljong i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab i 3–4 min, eller tills brynt.
Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Blanda srirachamajonnäs och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Fyll tortillas med slaw, ananas, vegokebab och pico de gallo.
Toppa med srirachamajonnäs.