Shawarmatallrik på vegokebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shawarmatallrik på vegokebab

Shawarmatallrik på vegokebab

med valnötssallad och vitlöksyoghurt

Hur lyxigt är det inte att laga hemmagjord kebabtallrik till middag en vardagkväll? Vi gör vår version på vegokebab som får smak av både umamisås och worcestershiresås (som vi aldrig lär oss att uttala, men smakar jättegott!) och serverar den med hemmagjorda pommes. Vi gör också en snabb sallad på rucola, tomat, gurka och rostade valnötter och serverar självklart vår kebab med en krämig yoghurtdressing med persilja och vitlök.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Sesam
Blötdjur
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Vitlöksklyfta

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

50 g

Umamisås

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

40 g

Rucola

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3032 kJ
Energi (kcal)725 kcal
Fett42.5 g
varav mättat55.8 g
Kolhydrater59.4 g
varav socker12.8 g
Protein26.9 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda dressing
2

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda persilja, vitlök, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda sallad
3

Grovhacka tomat och gurka.

Skölj rucola.

Blanda rucola, tomat, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Rosta valnötter
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Grovhacka dem och ställ åt sidan.

Stek vegokebab
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.

Stek vegokebab med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt umamisås och worcestershiresås och sjud i 1 min, eller tills vegokebab är täckt.

Servera
6

Lägg upp vegokebab, pommes och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med valnötter och servera med en klick dressing.