Hur lyxigt är det inte att laga hemmagjord kebabtallrik till middag en vardagkväll? Vi gör vår version på vegokebab som får smak av både umamisås och worcestershiresås (som vi aldrig lär oss att uttala, men smakar jättegott!) och serverar den med hemmagjorda pommes. Vi gör också en snabb sallad på rucola, tomat, gurka och rostade valnötter och serverar självklart vår kebab med en krämig yoghurtdressing med persilja och vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Vitlöksklyfta
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
50 g
Umamisås
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
1 st
Tomat
1 st
Gurka
40 g
Rucola
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Blanda persilja, vitlök, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Grovhacka tomat och gurka.
Skölj rucola.
Blanda rucola, tomat, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Grovhacka dem och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.
Stek vegokebab med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt umamisås och worcestershiresås och sjud i 1 min, eller tills vegokebab är täckt.
Lägg upp vegokebab, pommes och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med valnötter och servera med en klick dressing.