topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie mince burrito

Veggie mince burrito

med pico de gallo och yoghurt

Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs kryddad med Tex-Mex, Panamat och chili, krispig kålsallad, och en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök, koriander, chili flakes och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

1 g

Chiliflakes

75 g

Förskuren spetskål

4 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Morot

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3201 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett29.2 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater86.9 g
varav socker13.4 g
Protein29.3 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).

Finhacka rödlök och tomat.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

2

Blanda tomat, limejuice [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa chili flakes, hälften av rödlöken och hälften av koriandern i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vegofärs, resterande rödlök, Tex-Mex, Panamat, en generös nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek tills färsen börjar att bli brynt, 3-4 min.

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och stek i ytterligare 1 min.

 

Förbered kål
4

Blanda kål [1/2 påse, 2P], resterande koriander, resterande limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

 

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

 

Servera
6

Lägg upp vegofärstortillas. Toppa med kål och pico de gallo, och ringla över yoghurt.

Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burriton. 

Servera med tortillachips och resterande fyllning och yoghurt.