.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
75
Crème fraiche
1
Röd chili
150
Portobello
1
Svarta bönor
1
Paprika
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
4
Hello Mexico kryddmix
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
1
Lime
1
Avokado
Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme. Skala och skär rödlök i klyftor. Skala vitlök. Halvera tomat. Dela chili (stark!) [1/2 st, 2 pers] på längden och kärna ur.
Sprid ut tomat- och chilihalvor i en ugnsform vända nedåt. Lägg till rödlöksklyftor och hel vitlök. Ringla över olja* och krydda med Hello Mexico kryddmix, en nypa salt* och peppar*. Rosta grönsakerna på mellersta hyllan i ugnen i 15 min. Ändra till grillfunktion på ugnen de sista 5 min.
Halvera och kärna ur både röd och gul paprika. Skär både paprikor och portabello i tunna skivor. Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 18-20 min. VIKTIGT: Glöm inte att ändra tillbaka till över- och undervärme när ugnsformen med tomater är färdig.
Mixa de rostade tomaterna, chilin (stark!), löken och vitlöken i en blender, eller med en stavmixer, till en slät puré. Tips: Om du inte har en blender kan du finhacka grönsakerna när de kallnat och blanda dem tillsammans i en skål.
Dela lime i klyftor. Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* efter smak i en skål. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Skiva avokado. Värm tortillas i ugnen i 1-2 min.
Lägg tortillabröd på tallriken och bre på tomatpuréen. Fyll tortillan med svarta bönor, paprika, svamp och avokado. Toppa med en klick limedressing och riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. För mer syrlighet kan du pressa en extra skvätt limejuice.