HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Fajita
topBanner
Vegetarisk fajita

Vegetarisk fajita

med portobello, mozzarella och hemlagad tomatpuré

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Tomat

8 st

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

50 g

Chili

1 st

Portobello

Svarta bönor

Gul paprika

Minitortillas

(Innehållergluten)

Mozzarella

(Innehållermjölk)

Hello Mexico kryddmix

Rödlök

Vitlöksklyfta

Röd paprika

Lime

Avokado

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)565.865 kcal
Energi (kJ)2367.5791 kJ
Fett15.85 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater76.2465 g
varav socker2.7 g
Protein25.4535 g
Salt2.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme. Skala och skär rödlök i klyftor. Skala vitlök. Halvera tomat. Dela chili (stark!) [1/2 st, 2 pers] på längden och kärna ur.

2

Sprid ut tomat- och chilihalvor i en ugnsform vända nedåt. Lägg till rödlöksklyftor och hel vitlök. Ringla över olja* och krydda med Hello Mexico kryddmix, en nypa salt* och peppar*. Rosta grönsakerna på mellersta hyllan i ugnen i 15 min. Ändra till grillfunktion på ugnen de sista 5 min. 

3

Halvera och kärna ur både röd och gul paprika. Skär både paprikor och portabello i tunna skivor. Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 18-20 min. VIKTIGT: Glöm inte att ändra tillbaka till över- och undervärme när ugnsformen med tomater är färdig.

4

Mixa de rostade tomaterna, chilin (stark!), löken och vitlöken i en blender, eller med en stavmixer, till en slät puré. Tips: Om du inte har en blender kan du finhacka grönsakerna när de kallnat och blanda dem tillsammans i en skål. 

5

Dela lime i klyftor. Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* efter smak i en skål. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Skiva avokado. Värm tortillas i ugnen i 1-2 min.

6

Lägg tortillabröd på tallriken och bre på tomatpuréen. Fyll tortillan med svarta bönor, paprika, svamp och avokado. Toppa med en klick limedressing och riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. För mer syrlighet kan du pressa en extra skvätt limejuice.