HelloFresh
Vegetariska fajitas

Vegetariska fajitas

med portobello, mozzarella och hemlagad tomatpuré

Ta ett munvattnande språng på vår mexikanska studsmatta av vegetariska delikatesser som kommer att ta dig hela vägen upp till mathimlen. Mellanlanda i ett moln av mozzarella och crème fraiche på vägen ner mot portobello och anländ i ett gulrött hav av paprika som fulländar denna måltid till perfektion.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

½ st

Chili

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

150 g

Portobello

1 st

Lime

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 paket

Små tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt* och peppar*

1 tsk

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3452 kJ
Energi (kcal)825 kcal
Fett37 g
varav mättat15 g
Kolhydrater83 g
varav socker15 g
Kostfiber22 g
Protein31 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme. 

Skala och skär rödlök i klyftor. Skala vitlök. Halvera tomat. Dela chili (stark!) [1/2 st, 2 pers] på längden och kärna ur.

2

Sprid ut tomat- och chilihalvor i en ugnsform vända nedåt. Lägg till rödlöksklyftor och hel vitlök. Ringla över en skvätt olja och krydda med Hello Mexico kryddmix, en nypa salt och peppar*. 

Rosta grönsakerna på mellersta hyllan i ugnen i 15 min. Ändra till grillfunktion på ugnen de sista 5 min.

3

Halvera och kärna ur både röd och gul paprika. Skär både paprikor och portabello i tunna skivor.

Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Rosta i ugnen, 18-20 min. 

VIKTIGT: Glöm inte att ändra tillbaka till över- och undervärme när ugnsformen med tomater är färdig.

4

Mixa de rostade tomaterna, chilin (stark!), löken och vitlöken i en blender, eller med en stavmixer, till en slät puré.

Tips: Om du inte har en blender kan du finhacka grönsakerna när de kallnat och blanda dem tillsammans i en skål.

5

Dela lime i klyftor. 

Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] med en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar efter smak i en skål. 

Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Skiva avokado.

Värm tortillas i ugnen i 1-2 min.

6

Lägg tortillabröd på tallriken och bre på tomatpuréen. Fyll tortillan med svarta bönor, paprika, svamp och avokado.

Toppa med en klick limedressing och riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers].

För mer syrlighet kan du pressa en extra skvätt limejuice.

Smaklig måltid!