Vegetarisk tortellonigratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tortellonigratäng

Vegetarisk tortellonigratäng

med krämig tomatsås och färsk rucola

Här bjuder vi på ett underbart recept som bjuder på massor av spännande smaker. Vi ska nämligen laga en fantastisk tortellonigratäng, fylld med ljuvliga ingredienser! Vi blandar tortelloni med tomater, paprika, vitlök, lök och matlagningsgrädde. Vi toppar med panko och ost och gratinerar härligheterna i ugnen. Vi serverar vår gratäng med vackert grön rucola, smaksatt med balsamvinäger.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 st

Paprika

1 portionspåse

Basilika

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

40 g

Rucola

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3821 kJ
Energi (kcal)913 kcal
Fett47.2 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater90.8 g
varav socker23.2 g
Protein29.7 g
Salt6.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Grovhacka tomat. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Plocka och grovhacka basilikablad. Blanda panko, riven hårdost, solroskärnor, oregano [1/2 påse, 2P], olivolja* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Koka tomatsås
2

Hetta upp olivolja* [½ msk | 1 msk] en stor stekpanna på medelhög värme (helst ugnssäker). Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], vitlök, schalottenlök och en nypa chili, och stek tills väldoftande, 30 sek. Tillsätt tomat, paprika och basilika, och krydda med en nypa salt* och peppar*. Koka under omrörning i 1-2 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga tomatsås
3

Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche, grönsaksbuljong och vatten* [2 dl | 4 dl] till stekpannan och sjud under omrörning i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*.

Tillsätt pasta
4

Rör ner pasta i såsen, tills såsen har tjocknad och pasta är mjuk, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt vatten* om såsen är för tjock. TIPS: Överför pasta och sås till en ugnsform, om stekpannan inte är ugnssäker.

Gratinera tortellonigratäng
5

Täck pasta med pankomix och gratinera i ugnen i 5-7 min, eller tills toppingen börjar bli krispig. Skölj rucola och blanda med balsamvinäger [½ påse, 2P] i en skål. TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Servera
6

Lägg upp tortellonigratäng i skålar, och toppa med rucola.