En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
½ st
Rödlök
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
½ burk
Tomatpuré
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
4 g
Medelhavets Pärla
2 st
Tomat
1 portionspåse
Basilika
15 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Vitlöksflörter
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Skär hälften av jalapeño i tunna skivor och finhacka resten. TIPS: Kärna ur chili först så blir det mindre starkt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min.
Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeño, bönor och vätska (skölj eventuellt bönorna, men vätskan ger extra krämighet), köttbuljong, vatten* [1/2 dl I 1 dl], salt* och peppar*, och rör om. Sjud utan lock tills tjocknad, 8-10 min. Stäng av värme. Smaka, och krydda med salt* och peppar*. TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapeño om du inte tycker om stark mat.
Blanda gräddfil [1/2 stk, 2P] och srirachasås efter smak i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.
Finhacka koriander.
Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, mozzarella, skivad jalapeño och koriander efter smak. Servera med tortillachips att dippa med.