
Vegetarian pulled-bean gyro wrap
med pulled beans och örtdressing
En riktigt härlig vegorätt skapar du enkelt av färdiga pulled beans, som du steker med rödlök och vår ljuvliga krydderiblandning som vi kallar Vitlöksflörter. Våra sprödstekta pulled beans får huvudrollen i våra fantastiska gyrowraps, som även innehåller sallad, tomat och örtdressing. Krispiga rostade potatisskivor fulländar rätten!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Rödlök
1 st
Sallad
1 portionspåse
Bladpersilja
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
4 g
Vitlöksflörter
4 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
Ingår inte i din leverans
¼ tsk
Salt (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm skivor på bredden, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en stor nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-18 min, eller tills gyllene, vänd efter halva tiden.

Skär rödlök i tunna, halva skivor. Bryt av salladsblad, och riv i mindre bitar. Skär tomat i tunna skivor. Finhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans, rödlök, Vitlöksflörter och en nypa salt och peppar tills lök är genomskinlig och pulled beans är brynt, 3-4 mins. Ta av stekpannan från värme.

Blanda yoghurt, persilja, aioli, ost [1/2 paket, 2P] och en skvätt vatten i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Packa in tortillas i folie. Värm dem i ugnen i, 4-5 min, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Bygg gyrowraps med tortillas, pulled beans, lök, sallad och tomat, och ringla över lite örtdressing. Rulla ihop tortillas till wraps. TIP: Värm eventuellt wraps i en torr, varm stekpanna i 10 sek. Servera wraps med potatisskivor och resterande sallad och tomat. Ringla över örtdressing på sallad, och servera resten som dipp.