Vegetarisk bolognese på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bolognese på vegofärs

Vegetarisk bolognese på vegofärs

med italiensk 'salsa cruda' och finriven ost

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Bolognese är en klassiker, och ikväll tillagar vi den på ett spännande sätt. Vi steker vegofärs med tomatpuré, medelhavskryddor, krossade tomater, balsamvinäger och mornaysås. Så rör vi i pasta i såsen, och serverar vår vegetariska bolognese med ost, och en härlig salsa cruda med tomat, lök och basilika.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Selleri
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

½ st

Rödlök

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

½ burk

Tomatpuré

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg Kan innehålla Ägg, Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3203 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett24 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater97.3 g
varav socker23.8 g
Protein37.6 g
Salt8.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek vegofärs
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek vegofärs i 2-3 min. 

Tilsätt kryddor
3

Rör i Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong, balsamvinäger och tomatpuré [½ burk, 2P] med vegofärsen, och stek i ytterligare 1-2 min, tills väldoftande.

Laga sås
4

Rör i krossade tomater, socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sparat pastavatten [1 dl | 2 dl]. Sänk till medelvärme och sjud i 3-4 min.

Rör i mornaysås och sjud i 1-2 min på låg värme.

Gör salsa cruda
5

Under tiden, finhacka lök [½ st, 2P].

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Finhacka basilika.

Blanda tomat, lök, basilika, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en medelstor skål.

Rör i färdig pasta i såsen.

Servera
6

Lägg upp bolognese i skålar. 

Strö över ost och servera med 'salsa cruda'.