Vegetarian plant-based bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarian plant-based bolognese

Vegetarian plant-based bolognese

with Italian salsa cruda

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Selleri
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

½ st

Rödlök

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 burk

Tomatpuré

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3175 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett23.4 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater95 g
varav socker23.7 g
Protein36 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Skär hälften av jalapeño i tunna skivor och finhacka resten. TIPS: Kärna ur chili först så blir det mindre starkt.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min.

3

Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeño, bönor och vätska (skölj eventuellt bönorna, men vätskan ger extra krämighet), köttbuljong, vatten* [1/2 dl I 1 dl], salt* och peppar*, och rör om. Sjud utan lock tills tjocknad, 8-10 min. Stäng av värme. Smaka, och krydda med salt* och peppar*. TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapeño om du inte tycker om stark mat.

4

Blanda gräddfil [1/2 stk, 2P] och srirachasås efter smak i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.

5

Finhacka koriander.

6

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, mozzarella, skivad jalapeño och koriander efter smak. Servera med tortillachips att dippa med.