Ugnsstekt fajita-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt fajita-kyckling

Ugnsstekt fajita-kyckling

med frisk chimichurri och cajunyoghurt

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande ingredienser. Marinerad kyckling rostas till perfektion och får sällskap i ugnen av potatis, lök, morot och paprika som rostas med vår spicy kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Vi toppar med krämig cajunyoghurt, och frisk chimichurri med koriander, chili och lime.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 st

Paprika

1 st

Morot

1 st

Rödlök

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lime

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Koriander

500 g

Potatis

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2536 kJ
Energi (kcal)606 kcal
Fett20.6 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater61.3 g
varav socker16.8 g
Protein40.2 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) och lök i 2 cm breda klyftor. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär paprika i 2 cm tunna strimlor. 

Placera potatis och grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ban, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime.

Finhacka koriander.

Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. 

Blanda chimichurri
3

Blanda koriander, chili, olivolja [1 msk | 2 msk], limejuice [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda cajunyoghurt
4

Blanda gräddfil och resterande Ay Cajun-ba i en ny liten skål.

Tillaga kyckling
5

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rostade grönsaker och cajunyoghurt på tallrikar.

Ringla chimichurri över grönsakerna.