Ikväll frestar vi med enkla, klassiska smaker med massor av vackra färger. Ugnsstekt lax med härliga cajunkryddor. Bakad majs toppad med smör. Bakad lök och potatis som blandas med färsk spenat, och så toppar vi med fräsch citrondressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Majskolv
400 g
Småpotatis
1 st
Rödlök
½ st
Citron
30 g
Spenat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
2 msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen på 240 °C/220 °C varmluft.
Halvera potatis (oskalad). Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera potatis och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Skala och halvera majs. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar, packa in i folie, och placera på samma plåt.
Baka i ugnen i 20-30 min, tills majs är mör och potatis är gyllene.
Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong, en skvätt citronsaft och en nypa peppar i en liten skål.
Skär eller skopa upp smör [2 msk | 4 msk] i små bitar.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Placera laxen med skinnsidan ner på plåten, när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid.
Ringla cajunolja över lax och grönsaker.
Fördela smör på plåten.
Ugnsstek i 7-8 min, tills lax är genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Blanda gräddfil, en generös skvätt citronsaft och en nypa peppar i en liten skål.
Ta ut färdigbakad potatis, och rör i spenat tills den har mjuknat.
Lägg upp lax, majs och potatis på tallrikar.
Ringla smör från plåten över majs.
Servera med citrondressing.