topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt cajun-lax

Ugnsstekt cajun-lax

med bakad majskolv och citrondressing

Ikväll frestar vi med enkla, klassiska smaker med massor av vackra färger. Ugnsstekt lax med härliga cajunkryddor. Bakad majs toppad med smör. Bakad lök och potatis som blandas med färsk spenat, och så toppar vi med fräsch citrondressing.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Majskolv

400 g

Småpotatis

1 st

Rödlök

½ st

Citron

30 g

Spenat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3805 kJ
Energi (kcal)910 kcal
Fett55.4 g
varav mättat17.4 g
Kolhydrater74.7 g
varav socker9.9 g
Protein37.2 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Baka majs och  potatis
1

Värm ugnen på 240 °C/220 °C varmluft.

Halvera potatis (oskalad). Skär lök i 2 cm breda klyftor. 

Placera potatis och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Skala och halvera majs. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar, packa in i folie, och placera på samma plåt.

Baka i ugnen i 20-30 min, tills majs är mör och potatis är gyllene. 

Blanda cajunolja
2

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong, en skvätt citronsaft och en nypa peppar i en liten skål.

Skär eller skopa upp smör [2 msk | 4 msk] i små bitar.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Ugnsstek lax
3

Placera laxen med skinnsidan ner på plåten, när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid.

Ringla cajunolja över lax och grönsaker. 

Fördela smör på plåten. 

Ugnsstek i 7-8 min, tills lax är genomstekt. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör citrondressing
4

Under tiden, skölj spenat.

Blanda gräddfil, en generös skvätt citronsaft och en nypa peppar i en liten skål.

Tillsätt spenat
5

Ta ut färdigbakad potatis, och rör i spenat tills den har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp lax, majs och potatis på tallrikar. 

Ringla smör från plåten över majs. 

Servera med citrondressing.