Thailändsk torsk i sweet chili-sojaglaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk torsk i sweet chili-sojaglaze

Thailändsk torsk i sweet chili-sojaglaze

med kokosris och saftig mangosallad

En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sweet chili-sojaglaze. Vi serverar med ett krämigt kokosris, stekta haricots verts, och en saftig mangosallad.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

100 ml

Kokosmjölk

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Mango

1 st

Röd chili

1 st

Lime

80 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

75 g

Haricots verts

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

1 st

Rostad lök

(Innehåller Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3461 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett26.2 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater106.7 g
varav socker36.9 g
Protein34.2 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör mangosallad
2

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 2 cm bitar.

Halvera chili på längden, kärna ur och finhacka. 

Skär lime i klyftor.

Blanda mango, chili, en generös skvätt limejuice och en nypa salt i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Stek haricots verts
3

Ansa haricots verts [½ påse, 2P].

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och sesamfrön i 3-4 min, tills möra. 

Krydda med en nypa salt och peppar, ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i stekpannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med Ay Cajun-ba och salt. 

Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelvärme. 

Stek fisk i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
5

Under tiden, riv ingefära fint.

Finhacka eller pressa vitlök.

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk], och stek i 1 min, eller tills väldoftande. 

Rör i sweet chilisås, sojasås och en skvätt limejuice. Sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp kokosris, fisk, haricots verts och mangosallad i skålar. 

Ringla sweet chili-sojaglaze över fisken.

Garnera med rostad lök.

Servera med resterande limeklyftor.