Ikväll går den kulinariska resan till Thailand och vi frestar med en härlig vegetarisk gryta med massor av underbara ingredienser. Vi steker vegostrimlor med kryddblandningen Ginger Ninja, morot, pak choi och lök och tillsätter dem till en sås med soja och sweet chilisås. Vi serverar grytan med kokt ris och toppar med jordnöts- och chiliolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rödlök
1 st
Pak choi
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
80 g
Sweet chilisås
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller Soja)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½ g
Chiliflakes
1 st
Morot, Julienne
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegostrimlor, lök, morot, pak choi och Ginger Ninja med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt sojasås, sweet chilisås, vitlök, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till stekpannan. Koka i 1–2 min, tills tjocknat.
Under tiden, blanda chili [1/2 paket, 2P], jordnötter och olivolja [2 msk | 4 msk] i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris, vegostrimlor, grönsaker och sås på tallrikar.
Toppa med chili- och jordnötsolja.