Thailändsk vegetarisk gryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk vegetarisk gryta

Thailändsk vegetarisk gryta

med vegostrimlor och chili- och jordnötsolja

Ikväll går den kulinariska resan till Thailand och vi frestar med en härlig vegetarisk gryta med massor av underbara ingredienser. Vi steker vegostrimlor med kryddblandningen Ginger Ninja, morot, pak choi och lök och tillsätter dem till en sås med soja och sweet chilisås. Vi serverar grytan med kokt ris och toppar med jordnöts- och chiliolja.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Pak choi

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

80 g

Sweet chilisås

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ g

Chiliflakes

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3378 kJ
Energi (kcal)807 kcal
Fett30.9 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater97.5 g
varav socker30.2 g
Protein26.7 g
Salt7.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka pak choi.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegostrimlor, lök, morot, pak choi och Ginger Ninja med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Laga sås
3

Tillsätt sojasås, sweet chilisås, vitlök, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till stekpannan. Koka i 1–2 min, tills tjocknat.

Under tiden, blanda chili [1/2 paket, 2P], jordnötter och olivolja [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris, vegostrimlor, grönsaker och sås på tallrikar.

Toppa med chili- och jordnötsolja.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image