Tex-mex spiced mince meat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tex-mex spiced mince meat

med guacamole och rostad sötpotatis

Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som ger ett extra twist.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

450 g

Sötpotatis

1 st

Tomat

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Gröna linser

½ st

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ burk

Tomatpuré

1 st

Avokado

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Majs

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

¼ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1907 kJ
Energi (kcal)456 kcal
Fett16.8 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater58.1 g
varav socker15.7 g
Protein11.1 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär sötpotatis i fyra klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med en nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min tills mjuka.

Förbered råvaror
2

Grovhacka tomat och koriander.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Finhacka vitlök.

Skölj linser.

Häll av vätska från majs.

Skär jalapeno [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda salsa
3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.

Rosta majs i 4-5 min, eller tills den börjar få färg.

Blanda majs med tomat, en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Koka linser
4

Hetta upp olivolja [1/2 tsk | 1 tsk] på medelhög värme.

Stek linser i 3-4 min.

Tillsätt vitlök, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Fräs i 1 min.

Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl] och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt.

Blanda guacamole
5

Mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp sötpotatis och kryddiga linser på tallrikar.

Toppa med en klick guacamole, yoghurt samt tomatsalsa.

Garnera med jalapeno och resterande koriander. Servera med limeklyftor.

TIPS: Jalapenon kan vara väldigt stark så servera endast till vuxenportionerna.