HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTagliatelle Toscana Style
topBanner
Tagliatelle Toscana-style

Tagliatelle Toscana-style

med zucchini, vitlök och basilika

Upplev en renässans i din matlagning med vår toscanska tagliatelle som stoltserar med zucchini, vitlök och fräsch basilika. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med ett täcke av parmesan och några droppar citron.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenäggsulfitersellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Röd paprika

30 g

Tagliatelle

(Innehållergluten, äggKan innehållasoja, senap)

300 g

Zucchini

4 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Rödlök

Vitlöksklyfta

Basilika

Citron

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2099.4475 kJ
Energi (kcal)501.78 kcal
Fett7.166 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater96.41 g
varav socker11.9 g
Protein16.49 g
Salt2.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skala och dela rödlök i 1 cm breda klyftor. Skiva paprika tunt. Skär zucchini i tunna halvmånar. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min.

2

Tillsätt tagliatelle i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 3-4 min. Spara lite av pastavattnet* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

3

Finriv citronzest tills du har en nypa. Riv pecorino. Finhacka vitlök och basilikablad (spara lite till garnering). VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och pecorino under omrörning tills gyllene, ca 2 min. Tillsätt citronzest och halva vitlöken. Stek tills doftande, ca 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål. TIPS: Krydda med extra citronzest efter smak.

5

Hetta upp ytterligare en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, pastavatten* och resterande vitlök. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 3-5 min. Sätt stekpannan åt sidan och rör då i basilika och tagliatelle. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

6

Fördela tagliatellen och tomatsås mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilikablad, citron- och vitlökspangrattato.