Tagliatelle Toscana-style
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana-style

Tagliatelle Toscana-style

med zucchini, vitlök och basilika

Upplev en renässans i din matlagning med vår toscanska tagliatelle som stoltserar med zucchini, vitlök och fräsch basilika. Slut ögonen och se de grönskande dalarna av den italienska vildmarken framför dig när du inhalerar de mustiga aromerna av sydeuropeisk kokonst. Avsluta med ett täcke av parmesan och några droppar citron.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Röd paprika

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

1

Zucchini

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300

Tomatsås

4

Grönsaksbuljong

20

Pecorino Romano ost

1

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Basilika

½

Citron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)413 kcal
Energi (kJ)1729 kJ
Fett3.87 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater84.11 g
varav socker2 g
Protein14.69 g
Salt1.2 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skala och dela rödlök i 1 cm breda klyftor. Skiva paprika tunt. Skär zucchini i tunna halvmånar. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min.

Koka pasta
2

Tillsätt tagliatelle i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 3-4 min. Spara lite av pastavattnet* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

Riv citron
3

Finriv citronzest tills du har en nypa. Riv pecorino. Finhacka vitlök och basilikablad (spara lite till garnering). VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Laga pangrattato
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och pecorino under omrörning tills gyllene, ca 2 min. Tillsätt citronzest och halva vitlöken. Stek tills doftande, ca 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål. TIPS: Krydda med extra citronzest efter smak.

Sjud tomatsås
5

Hetta upp ytterligare en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, pastavatten* och resterande vitlök. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 3-5 min. Sätt stekpannan åt sidan och rör då i basilika och tagliatelle. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Fördela tagliatellen och tomatsås mellan era skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilikablad, citron- och vitlökspangrattato.