Ingefärsnudlar och nötcrunch
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefärsnudlar och nötcrunch

Ingefärsnudlar och nötcrunch

med umamisvamp och broccoli

Nudlar är perfekt när du vill laga en snabb middag utan att kompromissa med den goda smaken! Denna vegetariska rätt som du svänger ihop på under en halvtimme är fullproppad med härliga ingredienser och konsistenser. Vi vänder udonnudlar, broccoli och svamp i en sataysås med ingefärspasta, vitlök, sriracha och jordnötter. Sedan toppar vi med cashewnötter, salladslök, chili och sesamfrön, och så är middagen serverad!

Taggar:
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Jordnötter
Sulfiter
Sesam
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Champinjoner, skivade

250 g

Broccoli

10 g

Ingefärspasta

2 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sriracha

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

½ st

Röd chili

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2656 kJ
Energi (kcal)635 kcal
Fett25.3 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater95.6 g
varav socker13.8 g
Protein20.4 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Blanda sås
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka jordnötter.

Blanda ingefärspasta, vitlök, sriracha [1/2 paket, 2P], sojasås, sataysås [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk], vitvinsvinäger och jordnötter i en medelstor skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek svamp
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3–4 min, eller tills brynt.

4

Koka broccoli och nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet.

5

Tillsätt nudlar, broccoli, soja-sataysås och sparat nudelvatten till pannan med svamp. Vänd runt tills allt är täckt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

6

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med salladslök, sesamfrön, färsk chili och cashewnötter.