Stekt rumpstek täckt i cajunsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek täckt i cajunsås

Stekt rumpstek täckt i cajunsås

med vitlöksstekt svamp och gräslöksaioli

Ikväll inviterar vi till fest med en rigtigt lyxig måltid. Vi marinerar ryggbiff i cajunkryddor och sojasås, och steker den sen till perfektion. Samtidigt rostar vi potatis, paprika och lök, och steker svamp med vitlök. Härligheterna toppar vi med en fantastisk cajunsås med smör och Worcestershiresås, och en krämig gräslöksaioli.

Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500 g

Potatis

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

200 g

Champinjoner

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

300 g

Rumpstek

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

3 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5859 kJ
Energi (kcal)1400 kcal
Fett54 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater61.3 g
varav socker15.7 g
Protein41.7 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Marinera kött
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med hälften av Ay Cajun-ban och en nypa peppar.

Blanda kött och sojasås [½ paket, 2P] i en skål, och ställ åt sidan. 

Rosta grönsaker
2

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor.

Skär paprika i 2 cm tunna strimlor.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Stek svamp
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Halvera svamp.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid. Stek svamp i 3-4 min, eller tills brynt och gyllene.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Krydda med en generös nypa salt och peppar, och lägg över i en skål.

Under tiden, finhacka gräslök. Blanda aioli, vatten [1 msk | 2 msk] och hälften av gräslöken i en liten skål.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Bryn kött i 3-4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Laga sås
5

Låt stekpannan svalna lite, och tillsätt sen Worcestershiresås, resterande Ay Cajun-ba och smör [3 msk I 6 msk].

Rör tills smöret har smält.

Servera
6

Lägg upp kött, rostade grönsaker och svamp på tallrikar.

Ringla cajunsås över köttet. 

Servera gräslöksaioli i små skålar.

Garnera med resterande gräslök.