Stekt fläskytterfilé och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fläskytterfilé och rödvinssås

Stekt fläskytterfilé och rödvinssås

med rostad potatis och krispig prosciutto

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt til helgen, vi ska nämligen laga en riktig festmåltid! Vi bryner fläskytterfilé och låter den sen stekas färdigt i ugnen. Samtidigt rostar vi potatis toppad med riven ost, steker broccolini och mandlar och lagar en underbar rödvinssås! Vi toppar potatisen med krispig prosciutto, och så är maten färdig!

Taggar:
Lågkalori
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sulfiter
Nötter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Broccolini

½ st

Schalottenlök

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Fläskytterfilé

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

50 g

Prosciutto

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2553 kJ
Energi (kcal)610 kcal
Fett26.4 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater43 g
varav socker6.9 g
Protein50 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så den blir rumstempererad och krydda det med salt.

Halvera potatis och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene. 

Strö över riven ost efter 15 min. 

Stek fläskytterfilé
2

Fördela prosciuttoskivor på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i 8–10 min, eller tills krispiga. Lägg över på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Bryn kött i 2 min per sida.

Lägg över kött på samma plåt som du använde till prosciutton. Rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut kött och låt det vila i foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Stek broccolini & mandlar
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka schalottenlök [½ st, 2P].

Finhacka rosmarin [½ påse, 2P].

Grovhacka mandlar.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Stek broccolini och mandlar i 5–6 min, eller tills mjuka och rostade. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.

Laga rödvinssås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek schalottenlök, rosmarin och vitlök i 1 min.

Sänk till medellåg värme och tillsätt rödvinssås, vatten [½ dl | 1 dl], en nypa salt och peppar. Sjud i 2–3 min.

Blanda prosciutto & potatis
5

Skölj rucola.

Blanda rucola med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Bryt prosciutto i små bitar och blanda med rostad potatis.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostad potatis, kött och rucola på tallrikar.

Toppa rucola med broccolini och mandlar.

Ringla rödvinssås över köttet.