Kryddigt BBQ-fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddigt BBQ-fläskkött

Kryddigt BBQ-fläskkött

med honung-och ingefärsnudlar och sesamfrön

En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av att stekas med bbq-sås. För att uppväga den något tunga kötträtten, serverar vi den med en nudelsallad med kål, morot, salladslök och honung- & ingefärsdressing. Vi toppar med chili och sesamfrö.

Taggar:
Stark
Lågkalori
Proteinrik
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10

Sriracha

75

Rödkål, förskuren

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

½

Chiliflakes

50

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1

Ketchup (steg 1)

½

Vatten (steg 1)

½

Vetemjöl (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)656 kcal
Energi (kJ)2746 kJ
Fett16.1 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater82.7 g
varav socker22.9 g
Protein42.4 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Blanda sås
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, sojasås, BBQ-sås, sriracha [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered kött
2

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Blanda kött, vetemjöl [1/2 msk I 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. 

Koka nudlar
3

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär salladslök i tunna skivor.

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet. Koka nudlar i 4 min, tills mjuka. Häll av vattnet och rör i honung- och ingefärsdressing. Täck med lock tills servering.

Stek kött
4

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2-3 min, tills brynt och genomstekt.

Gör nudelsallad
5

Tillsätt såsen till stekpannan och rör om så att kött täcks. 

Rör i hälften av sesamfrön. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något och kött är genomstekt.

Precis innan servering, blanda nudlarna i en stor skål tillsammans med kål, morot och salladslök. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp honung-och ingefärsnudlar i skålar och toppa med BBQ-fläskkött.

Strö över chili flakes [½ paket, 2P] och resterande sesamfrön. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.