Smokey chipotle crumbed pork burger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smokey chipotle crumbed pork burger

Smokey chipotle crumbed pork burger

with apple slaw and spicy cheese fries

STREET FOOD

Den krispiga pankopanerade schnitzelburgaren är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig äppelslaw med krispig kål och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Och vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

4 g

Panamat

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Äpple

100 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

2 g

Rökt paprikapulver

500 g

Potatis

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

25 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

3 msk

Mjölk (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1413 kcal
Energi (kJ)5911 kJ
Fett75.6 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater127.3 g
varav socker27 g
Protein52.4 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Blanda panko, Panamat, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppari en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd köttet i ägg, och sen i pankomix. Tryck lätt så pankon fastnar. Ställ åt sidan på en tallrik.

3

Skär äpple i tunna skivor. Blanda en skvätt olivolja, salladsmix [1/2 påse, 2P], äpple och hälften av majonnäsen i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan, när det återstår 10 min av pommesens tillagningstid. Stek schnitzel i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olivolja vid behov. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

5

Dela briochebröd på mitten och värm i ugnen i 3-4 min.

6

Bre resterande majonnäs på brödet. Toppa med schnitzel och äppelslaw. Servera med pommes och resterande slaw vid sidan av.