Krispig chipotle-fläskburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig chipotle-fläskburgare

Krispig chipotle-fläskburgare

med äppelslaw och "spicy cheese fries"

Krispig pankopanerad fläskkotlett är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren och äppelslaw med krispig kål är ett perfekt tillbehör. Vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes, här serverade som ”spicy cheese fries” toppade med en krämig ostsås. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Röd chili

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

25 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

2 g

Rökt paprikapulver

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Panamat

1 st

Avokado

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

1 portionspåse

Gräslök

100 g

Vegansk srirachamajonnäs

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5625 kJ
Energi (kcal)1344 kcal
Fett68.4 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater126.2 g
varav socker25.4 g
Protein51.8 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär oskalad potatis i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Tillaga i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered äppelslaw
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Kärna ur och finhacka chili.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor och krydda med en nypa salt.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda srirachamajonnäs, rökt paprikapulver, vatten, salt och peppar i en stor skål.Blanda i äpple och salladsmix och ställ åt sidan.

Panera kött
3

Ta fram tre djupa tallrikar.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i den första.

Vispa ägg i den andra.

Blanda panko och Panamat i den tredje.

Vänd kött i mjöl, ägg och sedan pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar om det inte får plats.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Under tiden, värm mornaysås, gouda och mjölk i en medelstor stekpanna på medelvärme.

Sjud under omrörning tills goudan smälter och såsen har en flytande konsistens, 2–4 min. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en extra skvätt mjölk om såsen är för tjock.

Sänk till låg värme och håll såsen varm tills servering.

Skär bröd i halvor och placera direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Lägg upp potatis på tallrikar och häll över oststås.

Fyll bröd med panerat kött, avokado och äppelslaw.

Garnera burgare och potatis med gräslök och färsk chili.

Servera resterande äppelslaw vid sidan av.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.