Sesampanerad lax och persiljemajonnäs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanerad lax och persiljemajonnäs

Sesampanerad lax och persiljemajonnäs

med rostad sötpotatis och äppelsallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Sesamlax med klyftpotatis är en härlig fiskrätt med spännande tillbehör som ger perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Laxen blir panerad i sesamfrön och steks sen ljuvligt spröd. Under tiden sköter klyftpotatisen sig själva i ugnen. Vi svänger även ihop en fräsch äppelsallad med kål och morot, och en krämig persiljemajo.

Taggar:
Mjölkfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Fisk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

60 g

Salladsmix

½ st

Citron

½ st

Äpple

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3163 kJ
Energi (kcal)756 kcal
Fett48.4 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater47.1 g
varav socker9.7 g
Protein32.5 g
Salt0.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Skär (oskalad) sötpotatis i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills gyllene och mjuka.

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare. 

Halvera, kärna ur och skär äpple [½ st, 2P] i tunna skivor. 

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor. 

Skölj salladsmix. 

Finhacka persilja. 

Panera lax
3

Lägg sesamfrön på en tallrik. 

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt. 

Panera lax i sesamfrön (utom på skinnsidan).

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek lax med skinnsidan neråt i 3-4 min. Vänd och stek i 3-5 min tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad och dressing
5

Under tiden, blanda salladsmix, morot, äpple, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en stor skål.  

Blanda persilja, majonnäs och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp sesamlax, sötpotatis och äppelsallad på tallrikar. 

Servera med persiljemajonnäs.