Stekta ricotta- och zucchinifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta ricotta- och zucchinifritters

Stekta ricotta- och zucchinifritters

med krispig prosciutto och rostade grönsaker

Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassiska köttbullar. Våra fritters innehåller förutom zucchini, även salladslök, persilja, ricotta och gräslök. Ikväll serverar vi dem med rostad tomat och potatis, krispig prosciutto och krämig yoghurt med citron, ricotta och örter.

Taggar:
Barnvänlig
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Tomat

1 st

Zucchini

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Prosciutto

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sås

1

Ägg till fritters

½ tsk

Salt till fritters

½ msk

Mjöl till fritters

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2033 kJ
Energi (kcal)486 kcal
Fett15.6 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater63.3 g
varav socker13.8 g
Protein23.1 g
Salt7.3 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera citron.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Finhacka persilja och gräslök.

Grovhacka tomat.

Blanda tomat och balsamvinäger i en liten skål.

Tillsätt tomat till plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Förbered råvaror
3

Riv zucchini. Lägg den i en sil, strö över en nypa salt och låt rinna av i 10 min.

Placera avrunnen zucchini i en ren kökshandduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Under tiden, blanda youghurt med hälften av gräslöken, hälften av persiljan, hälften av riicottan och en skvätt citronsaft i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan.

Stek prosciutto
4

Blanda zucchini, ägg, grönsaksbuljong, vit salladslök, resterande ricotta, persilja och gräslök i en stor skål. Krydda med salt och peppar. Rör sedan i mjöl, och ställ åt sidan

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek prosciutto i 3-4 min, tills krispig.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Stek fritters
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten.

TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

Servera
6

Lägg upp fritters, potatis och tomat på tallrikar.

Toppa med yoghurt, prosciutto och grön salladslök.