HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Halloumi
topBanner
Stekt halloumi

Stekt halloumi

med quinoasallad, rucola och valnötter

Allergener:nöttermjölksulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Körsbärstomater

20 g

Mynta

15 ml

Vitlöksklyfta

200 g

Honung

2 msk

Rucola

4 dl

Valnöt

(Innehållernötter)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Quinoa

Halloumi

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2438.8535 kJ
Energi (kcal)582.9 kcal
Fett45.9225 g
varav mättat18.4 g
Kolhydrater13.9825 g
varav socker12.6 g
Protein24.7775 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* [400 ml | 800 ml ], quinoa och grönsaksbuljong i en kastrull. Låt sjuda i 10-15 min.

2

Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka myntablad (kasta stjälkar). Placera tomater och mynta i en stor salladsskål. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumibitarna tills gyllene på bägge sidor, 4-5 min. TIPS: Se upp, halloumin blir lätt hård och torr om de steks för länge.

4

Blanda balsamvinäger, honung och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål. Pressa ner vitlök [1/2 st, 2 pers] i skålen och krydda med en stor nypa salt* och peppar*. Rör om ordentligt.

5

Rör i quinoa, rucola och hälften av valnötterna till skålen med tomater. Ringla över dressingen och blanda igen. Krydda med en nypa salt* och peppar* om nödvändigt.

6

Fördela quinoasalladen och halloumibitarna mellan era tallrikar. Toppa med en klick gräddfil och resterande valnötter