topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt halloumi

Stekt halloumi

med quinoasallad, rucola och valnötter

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Körsbärstomater

1

Mynta

½

Vitlöksklyfta

25

Honung

70

Rucola

20

Valnötter

150

Gräddfil

15

Balsamvinäger

Grönsaksbuljong

200

Quinoa

200

Halloumi

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)583 kcal
Energi (kJ)2439 kJ
Fett45.92 g
varav mättat18.4 g
Kolhydrater13.98 g
varav socker12.6 g
Protein24.78 g
Salt2.6 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* [400 ml | 800 ml ], quinoa och grönsaksbuljong i en kastrull. Låt sjuda i 10-15 min.

2

Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka myntablad (kasta stjälkar). Placera tomater och mynta i en stor salladsskål. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumibitarna tills gyllene på bägge sidor, 4-5 min. TIPS: Se upp, halloumin blir lätt hård och torr om de steks för länge.

4

Blanda balsamvinäger, honung och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål. Pressa ner vitlök [1/2 st, 2 pers] i skålen och krydda med en stor nypa salt* och peppar*. Rör om ordentligt.

5

Rör i quinoa, rucola och hälften av valnötterna till skålen med tomater. Ringla över dressingen och blanda igen. Krydda med en nypa salt* och peppar* om nödvändigt.

6

Fördela quinoasalladen och halloumibitarna mellan era tallrikar. Toppa med en klick gräddfil och resterande valnötter