25 g
Körsbärstomater
20 g
Mynta
15 ml
Vitlöksklyfta
200 g
Honung
2 msk
Rucola
4 dl
Valnöt
(Innehållernötter)Gräddfil
(Innehållermjölk)Balsamvinäger
(Innehållersulfiter)Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)Quinoa
Halloumi
(Innehållermjölk)Olivolja*
Vatten*
Koka upp vatten* [400 ml | 800 ml ], quinoa och grönsaksbuljong i en kastrull. Låt sjuda i 10-15 min.
Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka myntablad (kasta stjälkar). Placera tomater och mynta i en stor salladsskål.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumibitarna tills gyllene på bägge sidor, 4-5 min. TIPS: Se upp, halloumin blir lätt hård och torr om de steks för länge.
Blanda balsamvinäger, honung och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål. Pressa ner vitlök [1/2 st, 2 pers] i skålen och krydda med en stor nypa salt* och peppar*. Rör om ordentligt.
Rör i quinoa, rucola och hälften av valnötterna till skålen med tomater. Ringla över dressingen och blanda igen. Krydda med en nypa salt* och peppar* om nödvändigt.
Fördela quinoasalladen och halloumibitarna mellan era tallrikar. Toppa med en klick gräddfil och resterande valnötter.