topBanner
Stekt halloumi

Stekt halloumi

med quinoasallad, rucola och valnötter

Snabblagad

Ta en tur till den karga cypriotiska landsbygden med mild halloumi som är fullproppad med nyttigt protein. Spegla dina smaklökar i syamerikansk quinoa och se när din mun börjar vattnas i realtid. Servera med rostade rucola och gräddig valnöt.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölknöttersulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Quinoa

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

200 g

Körsbärstomater

1 påse

Mynta

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

1 påse

Rucola

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

25 g

Honung

Ingår inte i din leverans

400 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4171 kJ
Energi (kcal)997 kcal
Fett56 g
varav mättat22 g
Kolhydrater77 g
varav socker23 g
Protein42 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Koka upp vatten* [400 ml | 800 ml ], quinoa och grönsaksbuljong i en kastrull.

  • Låt sjuda i 10-15 min.

2
  • Skär halloumi i 1 cm breda skivor.

  • Halvera körsbärstomater.

  • Grovhacka myntablad (kasta stjälkar).

  • Placera tomater och mynta i en stor salladsskål.

3
  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme.

  • Stek halloumibitarna tills gyllene på bägge sidor, 4-5 min.

TIPS: Se upp, halloumin blir lätt hård och torr om de steks för länge.

4
  • Blanda balsamvinäger, honung och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål.

  • Pressa ner vitlök [1/2 st, 2 pers] i skålen och krydda med en stor nypa salt och peppar.

  • Rör om ordentligt.

5
  • Rör i quinoa, rucola och hälften av valnötterna till skålen med tomater.

  • Ringla över dressingen och blanda igen.

  • Krydda med en nypa salt och peppar om nödvändigt.

6
  • Fördela quinoasalladen och halloumibitarna mellan era tallrikar.

  • Toppa med en klick gräddfil och resterande valnötter.

Smaklig måltid!