Taco tisdag eller taco fredag? Du bestämmer! Vi steker pulled beans, som blixtsnabbt får du den perfekta tacosmaken av vår Tex-Mex kryddblandning. Vi rör ihop en fantastisk tomatsalsa, med karakteristisk smak av koriander. Vi bygger våra tacos med pulled beans, tomatsalsa, coleslaw, och en ljuvlig cajunmajo. Och så lite jalapeño till de modiga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Strimlad salladsmix
5 g
Tex-Mex
2 st
Tomat
1 st
Lime
1 portionspåse
Koriander
1 st
Jalapeno
½ st
Lök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Morot
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Riv morot (oskalad) grovt. Finhacka tomat och lök [1/2 st, 2P]. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pulled beans, Tex-Mex, en skvätt vatten*, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Stek tills brynt, 3-4 min.
Blanda tomat, lök (använd mindre om du inte är så förtjust i lök), en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Sätt fram allt på bordet. Bre cajunmajo på tortillas. Toppa med coleslaw, pulled beans och tomatsalsa. Garnera med jalapeno och resterande koriander.