Ananasglaserad BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ananasglaserad BBQ-kyckling

Ananasglaserad BBQ-kyckling

med kryddig potatis och ananassalsa

Är du misstänksam mot frukt i mat? Det här receptet kommer garanterat att omvända dig – ananasens sötma blir en perfekt kontrast till den BBQ-kryddade kycklingen! Vi använder själva ananasen i en färgglad salsa med gurka, rödlök och koriander och gör en underbar glaze på lagen. Medan kycklingen tillagas rostar vi cajunkryddad potatis och vispar ihop en krämig dippsås med gräddfil och lime.

Allergener:
Sulfiter
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Kycklingbröstfilé

5 g

BBQ kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

½ burk

Ananasskivor

1 st

Gurka

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3082 kJ
Energi (kcal)737 kcal
Fett37.6 g
varav mättat14.9 g
Kolhydrater56.9 g
varav socker12.3 g
Protein42.3 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Gör salsa
2

Under tiden, häll av ananas. Behåll lagen.

Grovhacka ananas [1/2 burk, 2P] och gurka.

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och koriander.

Blanda ananas, gurka, rödlök, koriander, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och BBQ-krydda.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör dippsås
4

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda gräddfil, limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Gör glaze
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Smält smör [2 msk | 4 msk] och tillsätt ananaslag. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Servera
6

Lägg upp rostad potatis, kyckling och ananassalsa på tallrikar.

Toppa kyckling med ananasglaze.

Servera med en klick dippsås.