Vegokebabtacos och brynt ananas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegokebabtacos och brynt ananas

Vegokebabtacos och brynt ananas

med pico de gallo och srirachamajonnäs

Att laga tacos mitt i veckan är verkligen ett lifehack för att förgylla vardagen. Speciellt när de är så goda som den här varianten! Vår panerade och cajunkryddade vegokebab bryter av perfekt mot sötman i brynt ananas, krispig kålsallad och syrlig pico de gallo med tomat, rödlök, koriander och limesaft. Självklart serverar vi hela härligheten i varma tortillabröd och toppar med srirachamajo för extra sting.

Taggar:
Plantbaserat
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Sulfiter
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

1 st

Morot

75 g

Rödkål, förskuren

½ burk

Ananasskivor

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3281 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett38.3 g
varav mättat53.8 g
Kolhydrater76.5 g
varav socker16 g
Protein27.5 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka rödlök, tomat och koriander.

Halvera lime.

Riv morot grovt.

Häll av ananas och spara lagen. Torka ananasringar med en bit hushållspapper.

Gör pico de gallo
2

Blanda rödlök, tomat, koriander, limesaft, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda slaw
3

Blanda morot, rödkål, lag från ananas, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek vegokebab
4

Grovhacka ananas [1/2 burk, 2P].

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek ananas i 1–2 min, eller tills lätt brynt. Lägg över på en tallrik.

Blanda vegokebab, mjöl [1 msk | 2 msk], Ay Cajun-ba och grönsaksbuljong i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab i 3–4 min, eller tills brynt.

Värm tortillas
5

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda srirachamajonnäs och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med slaw, ananas, vegokebab och pico de gallo.

Toppa med srirachamajonnäs.