topBanner
Penne och köttfärssås

Penne och köttfärssås

med torkad dragon och courgette

Ikväll bjuder vi på en klassiker - penne med köttfärssås. Med dragon i spetsen kryddar vi såsen med franskinspirerande örter. Denna värmande rätt lagar du enkelt på 30 minuter och är perfekt för de kvällar när tiden inte verkar räcka till.

Taggar:NötköttPasta
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Nötfärs

1 påse

Torkad dragon

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 burk

Krossade tomater

20 g

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten*

Salt*

Peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3272 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett19 g
varav mättat9 g
Kolhydrater103 g
varav socker24 g
Protein47 g
Salt0.6 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Koka upp vatten (se mängd i ingredienslistan) i en medelstor kastrull och tillsätt en stor nypa salt. Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg till och fräs nötfärs, lök och vitlök. Rör om och bryt upp eventuella klumpar. Krydda efter smak med torkad dragon, salt och peppar. Stek tills färsen har brynts, ca 3-4 min.

2

Lägg till penne i kastrullen och koka i 11 min. Använd sedan ett durkslag för att hälla ut vattnet. Stänk lite olja på pennen så blir den inte alltför klibbig.

3

Tillsätt hackade tomater till nötfärsen. Rör om, och när såsen börjar koka, sänk temperaturen till medelvärme. Såsen kan nu sjuda tills den har tjocknat, ca 5-6 min. Tips: Späd ut med lite vatten om såsen blir för tjock.

4

Riv courgette på rivjärnets grova sida. När såsen har fått sjuda kan du lägga till courgette. Sänk samtidigt plattan till låg värme och låt sjuda i ytterligare 5 min. Riv parmesan på rivjärnets fina sida.

5

Blanda ihop färdigkokt penne och sås i stekpannan eller kastrullen tillsammans med halva parmesanen.

6

Servera i en djup skål och toppa med resterande parmesan.