W35 - Spicy oven-Harissa chicken
with pumpkin and chickpea vegetables and yoghurt dip
Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2 g
Harissa
g
Kycklingbröstfilé
1 st
Rödlök
1 paket
Kikärtor
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
g
Gräddfil
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 ℃. Skala pumpa (valfritt). Dela och tärna 2-3 cm stora kuber. Blanda bitarna med olivolja och lite salt och peppar i en skål. Sprid ut på en bakplåt täckt med bakpapper, lämna lite utrymme för kyckling. Baka i 25 min tills bitarna är mjuka.
Pressa vitlök med den breda sidan av kökskniven tills skalet är lite löst och kan tas bort. Finhacka klyftan.
Ta fram en mindre skål och blanda harissa, salt, peppar och vitlök med 2 msk matolja. Vänd runt kycklingfilé i marinaden och placera på bakplåten bredvid pumpan. Baka i 18-20 min i ugnen.
Skölj kikärtor i ett durkslag med kallt vatten tills vattnet klarnar. Marinera sedan dessa i den kvarvarande harissaolja och placera i ugnen bredvid pumpan.
Skala och dela rödlök. Skär i klyftor och lägg in i ugnen 10 min innan slutet av bakningstiden. Finhacka persiljeblad och dela citron. Krydda gräddfil med lite citronjuice, salt och peppar.
Pressa citronjuice och strö persilja över de ugnsbakade grönsakerna och blanda ordentligt. Lägg upp pumpa, kikärtor och grönsaker tillsammans med kycklingenbröstfilén på en tallrik och avnjut tillsammans med en klick gräddfil. Salta och peppra efter behag. Smaklig måltid!