Udonnudlar och vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnudlar och vegostrimlor

Udonnudlar och vegostrimlor

med sataysås och stekta grönsaker

Nudelwok är en klassisk take away-rätt, men går snabbt och enkelt att svänga ihop hemma i ditt eget kök. I denna vegetariska version använder vi udonnudlar, en lite tjockare nudeltyp med urspung i Japan. Nudlarna får sällskap av vegostrimlor och massor av härliga grönsaker som steks krispiga och smaksätts med vitlök, chili flakes och sataysås. Till sist toppar vi med både salladslök och rostad lök – varför nöja sig med bara en sort?

Taggar:
Vegetarisk
Plantbaserat
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

4 g

Ga-Laksa

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Pak choi

½ g

Chiliflakes

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Lime

1 st

Salladslök

½ st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Vetemjöl (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2708 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett18.2 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater83.3 g
varav socker14.7 g
Protein30.2 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Medium Saucepan

Instruktioner

Stek vegostrimlor
1

Blanda vegostrimlor, mjöl [1 msk | 2 msk], Ga-Laksa och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor skål.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegostrimlor i 3–4 min, eller tills brynta.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Förbered råvaror
2

Skär lök i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka pak choi.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Koka nudlar
3

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Blanda sataysås [1/2 påse, 2P], sojasås och ingefärspasta i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek grönsaker
4

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och morot i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, pak choi och chili flakes [1/2 påse, 2P] och stek i 30 sek.

Tillsätt vegostrimlor
5

Tillsätt vegostrimlor, budlar och satayblandning och hälften av kokvattnet till stekpannan. Rör om och sjud i 2–3 min.

TIPS: Tillsätt resterande kokvatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med salladslök, rostad lök [1/2 påse, 2P] och en skvätt limesaft.