Pannstekta kikärtsfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta kikärtsfritters

Pannstekta kikärtsfritters

med fattoushsallad och vitlöksyoghurt

Första gången du stöter på ordet fritters? Nu har du chansen att utöka ditt matvokabulär med detta härliga recept på gyllenstekta kikärtsbiffar. Fritters är alltså biffar som oftast görs på grönsaker, men också kan innehålla kött. Vår version är vegetarisk och består även av salladsost, persilja och vår egen kryddblandning Panamat. Vi serverar dem med en libanesisk fattoushsallad med gurka, tomat och rädisor som toppas med vitlöksyoghurt och tortillakrutonger.

Taggar:
Vegetarisk
Lågkalori
Allergener:
Mjölk
Selleri
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Kikärtor

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Gurka

75 g

Rädisor

1 st

Sallad

1 st

Tomat

1 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Panamat

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

1 st

Ägg (steg 3)

3 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2722 kJ
Energi (kcal)651 kcal
Fett35.3 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater54.6 g
varav socker8.9 g
Protein25.1 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta krutonger
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna tortilla [1/2 paket, 2P] i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja [½ msk | 1 msk], en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 5–8 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka sallad.

Skär tomat i 2 cm stora klyftor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Finhacka gurka och persilja.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda vitlök, yoghurt, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda fritterssmet
3

Häll av och skölj kikärtor.

Mosa kikärtor fint med en gaffel eller potatismosare i en stor skål.

Rör i smulad salladsost [½ paket, 2P].

Tillsätt grönsaksbuljong, persilja, Panamat, ägg [1 st | 2 st], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Blanda väl och ställ åt sidan.

TIPS: Ju mer du mosar kikärtor, desto lättare blir det att forma fritters.

Stek kikärtsfritters
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma smeten till fritters (3 per person) med en sked, tillsätt till  stekpannan och platta till dem med en stekspade.

Stek i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resterande smet.

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda fattoushsallad
5

Under tiden, blanda rädisor, sallad, tomat, gurka, olivolja [½ msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp kikärtsfritters och sallad på tallrikar.

Toppa med vitlöksyoghurt och tortillakrutonger.