topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

2 portioner | med vitlöksdipp

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Färdiga chicken nuggets – släng er i väggen! Vår hemlagade krispiga kyckling går snabbt att göra och är dessutom mycket godare. Kycklingen är redan marinerad med BBQ-kryddor, så det enda som återstår är att panera den med ägg och panko och steka den härligt gyllene. Vi svänger ihop en vitlöksdipp med gräddfil och majo, och så har du ett tillbehör som går hem hos hela familjen.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

280 g

Kycklinginnerfilé

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2103 kJ
Energi (kcal)503 kcal
Fett25.7 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater30.6 g
varav socker11.3 g
Protein36.8 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Panera kyckling
1

Tillsätt BBQ-sås på en grund tallrik.

Blanda panko och salt [1/4 tsk] i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling först i BBQ-sås och sedan i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper där överflödig olja kan sugas upp.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda vitlöksdipp
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Servera BBQ-kyckling med vitlöksdipp.