Margheritapizza på ciabatta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Margheritapizza på ciabatta

Margheritapizza på ciabatta

2–4 portioner | med gouda och körsbärstomat

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Det har aldrig varit lättare att göra pizza än med vår superenkla variant av den klassiska margheritan. Vi toppar ciabatta med en enkel tomatsås på tomatpuré och örtkryddor, riven gouda och färska körsbärstomater. Efter bara 10 minuter i ugnen har du en frestande pizza som får extra smak och färg av att toppas med färska basilikablad.

Allergener:
Korn
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
fem minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 burk

Tomatpuré

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Basilika

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2421 kJ
Energi (kcal)579 kcal
Fett19.5 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater74.4 g
varav socker12.8 g
Protein24.8 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered ciabatta
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera ciabatta på längden och placera halvorna med skärsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.

Gör tomatsås
2

Blanda tomatpuré, Vitlöksflörter, vatten [1 msk] och socker [1 tsk] i en liten skål. Ställ åt sidan.

Halvera körsbärstomater.

Toppa ciabatta
3

Bre tomatsås på ciabatta och toppa med riven ost och körsbärstomater.

Ringla över olivolja och krydda med salt [1/4 tsk] och en nypa peppar.

Grädda i 8–10 minuter, tills osten smält och brödet börjar bli knaprigt.

Servera
4

Toppa ciabattapizza med hela basilikablad och servera.