Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation. Toppa med limejuice. Som du ser på bilden är rätten inbjudande, lättlagad, och riktigt, riktigt god!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Pak choi
1 st
Lime
300 g
Strimlad kycklinglårfilé
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Curry-On
4 g
Ga-Laksa
1 st
Paprika
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och låt sjuda under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka pak choi.
Dela lime i klyftor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Tillsätt paprika, Curry-on och Ga-Laksa. Fräs i 2-3 min, eller tills mjuk.
Tillsätt kokosmjölk, sojasås, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt limejuice och kyckling. Koka i 3-4 min, eller tills uppvärmt.
Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp ris och kycklinglaksa i skålar.
Servera med limeklyftor.