Kyckling- och broccoliwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling- och broccoliwok

Kyckling- och broccoliwok

med sataysås och udonnudlar

I den här kycklingwoken med udonnudlar samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Vi börjar med att sprödsteka kycklingstrimor, och sen fräser vi rödlök, broccoli, paprika och vitlök. Vi blandar kyckling och grönsaker med nudlar, sataysås, sojasås, chilisås och lime. Visst börjar det vattnas i munnen?

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

125 g

Broccoli

1 st

Paprika

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lime

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Lök

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3044 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett34 g
varav mättat10.3 g
Kolhydrater82.7 g
varav socker25.4 g
Protein49.3 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek kyckling
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 4–5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
2

Skär lök [1/2 st, 2P] i 1 cm tunna klyftor.

Skär broccoli [1/2 st, 2P] i 2 cm buketter (skala om det behövs).

Skär paprika 1 cm tunna skivor.

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Skär lime [1/2 st, 2P]  i klyftor.

Stek grönsaker
3

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] på hög värme.

Stek broccoli, paprika, lök, vitlök, en nypa salt och peppar i 7–8 min, tills mjuka.

Blanda sataysås [1/2 påse, 2P], sojasås, sweet chilisås, en skvätt limesaft och olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan, så tillagas grönsakerna fortare.

Koka nudlar
4

Koka nudlar i 4–6 min.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av och skölj nudlar i kallt vatten.

Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker.

Blanda ingredienser
5

Tillsätt kyckling, sparat kokvatten [1/2 dl | 1 dl], sataysås [1/2 paket, 2P] och en skvätt limesaft till stekpannan med grönsaker.

Blanda väl och värm i 1 min.

Tillsätt en extra skvätt kokvatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp nudelwok i skålar.

Pressa en skvätt limesaft över vuxenportionerna.