Kyckling- och paprikapasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling- och paprikapasta

Kyckling- och paprikapasta

med cajunkryddor och mornaysås

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

4 g

Panamat

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Kycklingbuljong

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

1 st

Paprika

½ g

Chiliflakes

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3159 kJ
Energi (kcal)755 kcal
Fett23.8 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater84.6 g
varav socker17.3 g
Protein45.3 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.  

Stek kyckling
2

Under tiden, grovhacka paprika. Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling, paprika, lök, Panamat, Ay Cajun-ba, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar. Stek under omrörning i 4-5 min, vänd då och då, eller tills kycklingen är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt pasta
3

Rör i tomatpuré, mornaysås och sparat pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i stekpannan. 

Sänk till medelvärme och sjud tills pastan är färdigkokt.

Rör i färdigkokt pasta och smaka av med salt och peppar

Servera
4

Lägg upp kycklingpasta i skålar.

Strö över chili flakes.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.