Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
4 g
Panamat
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Kycklingbuljong
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
300 g
Strimlad kycklinglårfilé
1 st
Paprika
½ g
Chiliflakes
1 st
Lök
½ msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, grovhacka paprika. Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, paprika, lök, Panamat, Ay Cajun-ba, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar. Stek under omrörning i 4-5 min, vänd då och då, eller tills kycklingen är genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör i tomatpuré, mornaysås och sparat pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i stekpannan.
Sänk till medelvärme och sjud tills pastan är färdigkokt.
Rör i färdigkokt pasta och smaka av med salt och peppar
Lägg upp kycklingpasta i skålar.
Strö över chili flakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.