HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddiga Grillost Tacos
topBanner
Kryddiga grillost-tacos

Kryddiga grillost-tacos

med stekta bönor och cajunmajonnäs

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på kryddiga grillost-tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, cajunmajonnäs, stekta svarta bönor, stekt grillost, sallad och tomat.

Taggar:One PanSnabbVegetarisk
Allergener:MjölkSenapÄggSulfiterGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

1 st

Grillost

(InnehållerMjölk)

1 paket

Svarta bönor

5 g

Tex-Mex

25 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

2 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

1 st

Gemsallad

1 st

Tomat

8 st

Minitortillas

(InnehållerGluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1026 kcal
Energi (kJ)4291 kJ
Fett51.43 g
varav mättat25.4 g
Kolhydrater85.35 g
varav socker11 g
Protein47.7 g
Salt7.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor. Tärna grillost i 2 cm stora bitar. Skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten.

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 3-4 min, tills den börjar bli genomskinlig. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek. Rör i svarta bönor, vatten* [3 msk | 6 msk], limejuice [1 msk | 2 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Sjud tills bönorna har mjuknat, 3-4 min. Lägg över till en medelstor skål och mosa grovt med en gaffel.

3

Blanda grillost med en generös skvätt olivolja* och Tex-Mex i en medelstor skål. Skölj av stekpannan och hetta upp den med en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek grillost i 6-7 min, eller tills gyllene, rör ofta.

4

Blanda majonnäs, vatten* [1/2 msk | 1 msk], en skvätt limejuice och Ay Cajun-ba [1/2 påse, 2P] i en liten skål. Halvera gemsallad på längden, och skär sen i tunna skivor på bredden. Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bre tortillas med cajunmajonnäs. Toppa med bönor, grillost, sallad och tomat. Pressa över resterande limeklyftor.