Kryddiga grillost-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga grillost-tacos

Kryddiga grillost-tacos

med stekta bönor och cajunmajonnäs

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på kryddiga grillost-tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, cajunmajonnäs, stekta svarta bönor, stekt grillost, sallad och tomat.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Sulfiter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1

Svarta bönor

5

Tex-Mex

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

2

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Sallad

1

Tomat

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

3

Vatten* (steg 2)

½

Salt (steg 2)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1026 kcal
Energi (kJ)4291 kJ
Fett51.4 g
varav mättat25.4 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker11 g
Protein47.7 g
Salt7.3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor. Tärna grillost i 2 cm stora bitar. Skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten.

Stek bönor
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 3-4 min, tills den börjar bli genomskinlig. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek. Rör i svarta bönor, vatten* [3 msk | 6 msk], limejuice [1 msk | 2 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Sjud tills bönorna har mjuknat, 3-4 min. Lägg över till en medelstor skål och mosa grovt med en gaffel.

Stek grillost
3

Blanda grillost med en generös skvätt olivolja* och Tex-Mex i en medelstor skål. Skölj av stekpannan och hetta upp den med en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek grillost i 6-7 min, eller tills gyllene, rör ofta.

Blanda cajunmajonnäs
4

Blanda majonnäs, vatten* [1/2 msk | 1 msk], en skvätt limejuice och Ay Cajun-ba [1/2 påse, 2P] i en liten skål. Halvera gemsallad på längden, och skär sen i tunna skivor på bredden. Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bre tortillas med cajunmajonnäs. Toppa med bönor, grillost, sallad och tomat. Pressa över resterande limeklyftor.