Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med sprödstegt prosciutto och pastan rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Den ljuvliga såsen innehåller krämig ricotta, körsbärstomater, lök, tomat, balsamvinäger, spenat och basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
50 g
Prosciutto
125 g
Körsbärstomater
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Basilika
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ burk
Tomatpuré
8 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto i 3-4 min, eller tills krispig. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, halvera körsbärstomater.
Halvera och skär rödlök i tunna skivor.
Skölj spenat.
Plocka basilikablad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Tillsätt körsbärstomater, rödlök, balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min, tills rödlök och tomater är mjuka och karamelliserade.
Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P], vitlök och Mamas favorit, och stek i ytterligare 1 min.
Sänk till medelvärme.
Rör i pasta, sparat pastavatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, spenat och basilika i stekpannan.
Sjud i 1-2 min, tills sås har tjocknat och spenat har mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Lägg upp pasta i skålar och strö över prosciutto.