Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Katsu är en populär japansk rätt med panerat kött eller kyckling, men i kväll gör vi en variant med lax istället. Vi steker laxen med en krispig pankopanering och serverar den med ris, rostad broccoli och färsk morot i tunna band. Katsusåsen får smak av soja, sweet chili och curry och vi fulländar vår middag med en klick krämig sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
4 g
Curry-On
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
40 g
Sweet chilisås
1 st
Morot
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
150 g
Långkornigt vitt ris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 5)
½ msk
Smör (steg 5)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
Värm ugnen till 240° C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Panera lax (inte skinnsidan) först i mjölmix, sen i ägg och sist i panko. Lägg över på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek lax, skinnsidan ner, i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Hetta upp smör [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Fräs Curry-on och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i 1 min, tills väldoftande.
Rör i sojasås, sweet chilisås och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat. Ta av från värme.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Lägg upp ris, rostad broccoli och katsusås på tallrikar och toppa med lax.
Placera morotsband i mitten och servera med sesammajonnäs.