Koreansk-inspirerad fish and chips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk-inspirerad fish and chips

Koreansk-inspirerad fish and chips

med syltad sallad och koreansk BBQ-majo

Fish and chips är en riktig engelsk klassiker, men här serverar vi den i ny tappning med koreanska influenser. Vi panerar kolja och steker den gyllene medan vi rostar våra ”chips” – alltså pommes – i ugnen. Snabbsyltad morot och kål får extra sting av chili flakes i en smakrik sallad och vi blandar koreansk BBQ-sås med majonnäs att doppa vår fish and chips i.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Soja
Sesam
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller Soja, Sesam)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

150 g

Förskuren spetskål

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3358 kJ
Energi (kcal)803 kcal
Fett37.2 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater78 g
varav socker14.2 g
Protein41.3 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Sylta morot och kål
2

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Vänd morot och kål i lagen och ställ skålen åt sidan.

Panera fisk
3

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 1 st]. Blanda vispat ägg (använd hälften för 2P) och hälften av koreansk BBQ-sås i en ny djup tallrik.

Häll panko i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt.

Blanda sallad
5

Blanda resterande koreansk BBQ-sås och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Häll av lag från morot och kål.

Tillsätt chili, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar till skålen med morot och kål. Vänd runt precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med en klick koreansk BBQ-majonnäs.