Kinesiska Kung Pao räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesiska Kung Pao räkor

Kinesiska Kung Pao räkor

med jasminris och stekta grönsaker

Ikväll går den kulinariska resan till Kina och vi frestar med Kung Pao räkor. Vi steker räkor, morot, paprika och salladslök, och blandar med sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Vi serverar våra Kung Pao räkor med fluffigt jasminris, och så toppar vi med jordnötter.

Taggar:
Snabb
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Kräftdjur
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

150 g

Jasminris

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

10 g

Sriracha

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Salladslök

2 st

Morot

1 st

Paprika, grön

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 dl

Vatten (steg 2)

¼ msk

Vetemjöl (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2246 kJ
Energi (kcal)537 kcal
Fett10.8 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater110.9 g
varav socker25.9 g
Protein26.1 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Blanda chilisås
2

Under tiden, blanda vatten [1 dl | 2 dl] och vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] i en skål tills klumpfri.

Rör i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P], och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.

Stek räkor
3

Krydda räkor med en nypa salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Förbered grönsaker
4

Skär morot (oskalad), paprika och salladslök i tunna skivor.

Stek grönsaker
5

Torka ur stekpannan innan du hettar upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på hög värme.

Stek paprika, morot, salladslök och salt i 2-3 min. Lägg sen över grönsaker på en tallrik.

Tillsätt chilisås till stekpannan och höj till medelhög värme. Koka i 1-2 min, eller tills såsen börjar tjockna. 

Lägg tillbaka räkor och grönsaker i stekpannan och koka i ytterligare 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp ris, grönsaker och Kung Pao räkor på tallrikar.

Strö över jordnötter.