Indonesisk sataykyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesisk sataykyckling

Indonesisk sataykyckling

med jasminris och honungs- och ingefärssallad

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Lågkalori
Allergener:
Senap
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

280 g

Kycklinginnerfilé

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

25 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2668 kJ
Energi (kcal)638 kcal
Fett15 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater83.6 g
varav socker20.1 g
Protein41.9 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.  

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor på diagonalen. Dela upp de vita och de gröna skivorna.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Blanda salladsmix, vit salladslök, äpple, honung- och ingefärsdressing [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål.

Tillsätt sataysås
5

Lägg över färdigstekt kyckling på en tallrik.

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme.

Stek vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i sataysås, sojasås [1/2 påse, 2P] och vatten [2 msk | 4 msk]. Sjud i 1 min, eller tills uppvärmt.

Ta stekpannan av värme och rör i kyckling.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad i skålar.

Toppa med kyckling och ringla över sataysås från stekpannan.

Garnera med grön salladslök.