Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Salladslök
1 st
Vitlöksklyfta
280 g
Kycklinginnerfilé
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
25 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Äpple
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
2 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor på diagonalen. Dela upp de vita och de gröna skivorna.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda salladsmix, vit salladslök, äpple, honung- och ingefärsdressing [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål.
Lägg över färdigstekt kyckling på en tallrik.
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme.
Stek vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i sataysås, sojasås [1/2 påse, 2P] och vatten [2 msk | 4 msk]. Sjud i 1 min, eller tills uppvärmt.
Ta stekpannan av värme och rör i kyckling.
Lägg upp ris och sallad i skålar.
Toppa med kyckling och ringla över sataysås från stekpannan.
Garnera med grön salladslök.