
Indisk linsbowl
med rostad kokos och myntayoghurt
Ikväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg, smak och struktur. Vi bygger en indisk linsbowl med fluffigt basmatiris, linser kokta med curry och sweet chilisås, mangosallad med gurka och rödlök, myntayoghurt och gyllenrostad kokos.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
1 paket
Gröna linser
40 g
Sweet chilisås
4 g
Curry-on
1 st
Gurka
½ st
Mango
½ st
Rödlök
1 st
Lime
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
½ g
Chili flakes
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Smör (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda rödlök, limejuice [1 msk I 2 msk], socker [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Rosta kokos under omrörning i 2-3 min, tills gyllene.
Lägg över till en liten skål och blanda rostad kokos med chili flakes [½ paket, 2P], limejuice [1 tsk I 2 tsk] och en nypa salt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skala och skär mango [½ st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna i 1 cm stora bitar.
Skär gurka i 1 cm stora bitar.
Rör ner mango och gurka i skålen med rödlök.

Häll av och skölj linser.
Smält smör [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Rör i linser och Curry-On och sjud i 1-2 min, tills väldoftande.
Rör i sweet chilisås, och ta sen av värme.
Under tiden, finhacka myntablad.
Blanda yoghurt, mynta och en nypa salt i en liten skål.

Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp det i skålar.
Toppa med linser, mangosallad, myntayoghurt och rostad kokos.